Tips aanschaf nieuw schoolmeubilair

Nieuw schoolmeubilair aanschaffen kan soms lastig zijn. Waar let ik op bij het kopen van nieuw schoolmeubilair? Om tot een optimale inrichting te komen van de diverse ruimten in uw schoolgebouw is het belangrijk om voor elke ruimte na te gaan wat de functie en gebruik is van de ruimte. Pas dan kun je overgaan tot de aanschaf van nieuw schoolmeubilair. Wat wil ik in de desbetreffende ruimte doen en wat heb ik hiervoor nodig? Welke sfeer moet de ruimte uitstralen en welke stijl spreekt ons aan? Door deze vragen te beantwoorden kan de inrichting afgestemd worden op uw onderwijsvisie. Om u een handje te helpen geven we 5 tips waar u op kunt letten bij de aanschaf van nieuw schoolmeubilair:

nieuw schoolmeubilair

1. Inrichting ruimte

Bij de aanschaf van nieuw schoolmeubilair is het van belang om rekening te houden met diverse aspecten zoals: ‘wat heb ik nodig voor de inrichting?’ en ‘past dit in de gewenste ruimte’? Dit zijn 2 belangrijke vragen die u voor uzelf moet beantwoorden. Onze verkoopadviseurs helpen u graag bij het geven van een passend advies voor de inrichting van de gewenste ruimte. Tevens werken wij samen met ons eigen ontwerpbureau en is het mogelijk 3D-visualisaties te maken. Op deze manier krijgt u van tevoren een goed beeld en/of beleving van hoe de inrichting uiteindelijk kan worden.

 

2. Stoelen

Bij de aanschaf van nieuw schoolmeubilair kunt u kiezen uit diverse soorten stoelen. Een belangrijke punt waarbij u op moet letten bij de aanschaf van nieuw schoolmeubilair is het kiezen van houten- of metalen meubilair. Houten meubilair absorbeert (reduceert) geluid en geeft minder contactgeluid dan metalen meubilair. Bovendien geeft dit een warme, natuurlijke en huiselijke uitstraling. Bij metalen meubilair kunt u kiezen uit verschillende frame- en bladdecors zodat u de gewenste uitstraling van uw schoolruimten kunt creëren. Er is hierbij keus uit diverse maatgroepen en één hoogtemeubilair. Laat u hierdoor adviseren door een van onze verkoopadviseurs.

 

3. Tafels

Bij de aanschaf van nieuw schoolmeubilair kunt u kiezen uit diverse soorten tafels. Ook hierbij heeft u de keuze uit houten- of metalen meubilair. Bij meubilair met een metalen frame zijn er diverse mogelijkheden voor het type onderstel zoals het sledemodel, T-poot frame of een 4-poot model. Bewegend leren voor de kinderen is enorm in de media op het moment. Regelmatig wordt hier gekozen voor een zit- sta bureau wat leidt tot meer bewegen tijdens het werk en kan tevens vermoeidheid en rugklachten verminderen. Bij de aanschaf van docentenbureau ’s zijn een ergonomische zit en comfort erg belangrijk. Voor de aula, mediatheek en personeelskamer zijn er ook specifieke tafels. Vaak wordt hierbij gekozen voor tafels met een vaste hoogte.

 

4. Aula’s/teamkamers

Voor aulastoelen wordt er meestal gekozen voor stoelen die makkelijk zijn schoon te maken zoals stoelen met een kunststof zitting of met een HPL- zitting. Ook wordt er vaak gebruik gemaakt van treinzitbanken. Deze zien er leuk uit en zorgen voor een sfeervolle ‘ontmoetingsplek’. Voor de personeelskamer zoekt men vaak wat meer comfort en kunt u kiezen voor vergaderstoelen of speciale loungebanken. Vaak wordt er gekozen voor stoelen met een gestoffeerde zitting.

 

5. Schoolkasten

Bij een nieuwe schoolinrichting zijn kasten uiteraard ook een onderdeel van de inrichting Er zijn verschillende type kasten verkrijgbaar voor in het klaslokaal. Voor het basisonderwijs bieden wij diverse opbergkasten aan. Onze standaard kasten hebben een massief beuken constructie. Hierdoor heeft de kast een uiterst sterke constructie en een stoere uitstraling. Om de stoere uitstraling een kindvriendelijke touch te geven is hij ook verkrijgbaar met ronde hoek. U kunt zelf bepalen hoe de kast eruit moet komen te zien. Beide uitvoeringen zijn naar wens in te delen en kunnen o.a. voorzien worden van legplanken, lades, wielen en schuifdeuren. Er zijn tal van mogelijkheden; daarom is het van belang dat u goed bedenkt wat u in de kast wilt opbergen.

 

Tot slot: let bij de aanschaf van nieuw schoolmeubilair goed op het materiaal en de gewenste kleuren. De kleur die u gaat gebruiken kan een groot verschil maken in de uitstraling van de school, maar ook per ruimte. In de aula worden eerder felle kleuren toegepast, maar in een klaslokaal is meer rust gewenst. Meer advies nodig? Laat u adviseren door een van onze verkoopadviseurs.