8 tips voor een leuke vakantie als je thuis blijft

Hebben jullie al plannen of blijven jullie lekker thuis? Voor de thuisblijvers 8 tops voor je staycation.

♥ 1 Zet een tent op in de achtertuin
In een tent slapen zorgt voor de ultieme vakantiesfeer. Daarvoor hoef je helemaal niet op vakantie, dat kan prima in je eigen achtertuin! Zet er nog even een zwembadje bij en ze plonsen zo vanuit de tent het water in!

♥ 2 Doe een ijsjestest
Zoveel mogelijk verschillende ijswinkels proberen. Maak een lijstje met alle ijswinkels en bezoek ze allemaal. Om het helemaal echt te maken kun je een rapport maken dat je na elk bezoek samen met de kinderen invult. Of doe het anders en ga op onderzoek uit welke ijswinkel de meest gekke smaakjes heeft. Eindeloos veel ijsjes proberen.

♥ 3 Een bak vol met ideeën
Schrijf allerlei binnen- en buitenactiviteiten op losse kaartjes en stop deze in een bak. Elke dag mag een van de kinderen een kaartje trekken. Om het een beetje te sturen kan je blauwe kaartjes voor binnen activiteiten en groene voor buiten maken.

♥ 4 Thuisbioscoop
Maak een echte thuisbioscoop. Alle gordijnen dicht, grote kussens voor de tv, popcorn erbij en film aanzetten. Dit soort activiteiten schieten er bij ons altijd bij in, een goede reden om het tijdens de vakantie wel te doen.

♥ 5 Alle speeltuinen in je woonplaats bezoeken
De speeltuinen in de directe omgeving van je woonplaats ken je wel. Pak de fiets erbij en fiets eens naar een andere buurt om daar de speeltuinen te ontdekken. Ken jij alle speeltuinen in je eigen woonplaats al?

♥ 6 Buitenspelletjes uit je eigen jeugd
Is de buitenspeelinspiratie bij jouw kinderen op? Denk dan aan de spelletjes uit je eigen jeugd. Elastieken, springtouwen of knikkeren.

♥ 7 Toren van je woonplaats beklimmen
Beklim dan de toren van je eigen woonplaats. Het is zo mooi om van bovenaf allerlei bekende gebouwen te zien. Uitzicht vanaf de kerktoren in de stad die het dichtst bij onze woonplaats is.

♥ 8 Uiteten gaan
Als je thuis blijft kun je vaker uiteten gaan. Zoek eens restaurantjes op die je nog niet kent of ga een extra keer naar je favoriete restaurant. Ook leuk is om juist te kiezen voor restaurants uit bepaalde landen: Grieks, Turks, Italiaans, Spaans… er is keuze genoeg! Of pak de picknickmand en zoek fijne plekjes op voor een picknick!