MVO

MVO

Onze  inrichtingen onderscheiden zich in kwaliteit en veiligheid. Daarnaast zijn we een producent van eerlijk, en onderscheidende producten. In alle geledingen ervaren wij een grote mate van betrokkenheid en passie voor de productie van de ideale inrichting waar elke gebruiker trots op is.

MVO-Milieu/duurzaamheid: duurzaam produceren en bewust omgaan met het milieu: pijlers van het lange termijn beleid van Schilte. Restmateriaal uit onze fabriek wordt in onze eigen oven verbrand en de warmte wordt gebruikt om de fabriek te verwarmen. We vervoeren onze meubels in herbruikbare dekens. Er ontstaat op deze manier geen afval van verpakkingsmateriaal. Het massief beukenhout en het beuken plaatmateriaal (o.a. zittingen) is PEFC gecertificeerd en Schilte heeft tevens het PEFC keurmerk.

MVO-Maatschappij: Schilte kent zijn maatschappelijke verantwoordelijkheden. Naast meerdere lokale  activiteiten (buurtbijeenkomsten van collega’s)  ondersteund Schilte diverse goede doelen.

MVO-Personeel: we bieden een veilige werkomgeving, een eerlijke beloning, de ruimte tot scholing en persoonlijke ontwikkeling. Schilte is niet voor niets in 2011 uitverkozen tot Leerbedrijf van het jaar.