Kinderopvang

Kinderopvang


Betrouwbaarheid is het toverwoord voor de kinderopvang.
Ouders moeten vertrouwen hebben en de kinderen moeten zich direct thuis voelen bij uw kinderopvang.

De eerste indruk van uw kinderopvang is een belangrijk visitekaartje voor uw klanten.
Schilte helpt u de huiselijke uitstraling in uw kinderdagverblijf te creëren met ons sfeervolle meubilair.

Veiligheid

is voor ons een vanzelfsprekendheid!Bij ontwerp en productie is dit altijd de belangrijkste afweging. Uiteraard voldoen al onze bedden/boxen en aankleedmeubels aan alle geldende veiligheidseisen.

Omdat het meubilair onderdeel is van de totale inrichting kunnen we u ook helpen met de totale inrichting van uw kinderdagverblijf. Van wandversiering tot meubilair of lampen. Schilte is één van de meest complete inrichters voor de kinderopvang.

Voor elke wens hebben wij voor u een passende oplossing.
Van slapen tot verschonen en van zitten tot loungen!

Kasten

Opgeruimd staat netjes, maar daar heb je wel genoeg opbergruimte voor nodig. Schilte heeft met haar ruim 160 jaar ervaring een kastenprogramma ontwikkeld dat staat voor duurzaamheid en kan naar elke klantwens opgebouwd worden. De kasten zijn speciaal ontworpen voor gebruik in onderwijs en kinderopvang.Naast de vele mogelijkheden van ons kastenprogramma hebben wij ook een speciale afdeling voor maatwerk kasten. Standaard kasten voor kinderopvang in webshop.

Ons kastenprogramma


Kindermeubilair

Het sfeervolle en kindvriendelijke houten kindermeubilair biedt u de mogelijkheid elke ruimte op een passende manier in te richten. Door de grote variatie in het kindermeubilair kunnen wij u voor elke behoefte helpen een inrichting te realiseren.Onze sfeervolle houten stoelen zijn kindvriendelijk, licht in gewicht, verkrijgbaar in diverse kleuren en hebben een warme uitstraling. Deze stoel is ook leverbaar in een stapelbare uitvoering. Naast onze houten stoelen bieden wij ook metalen stoeltjes en diverse houten en metalen tabouretten.

In ons standaard assortiment:

Tafels

Voor de BSO, handvaardigheidsruimte, overblijfruimte of in de hal kunnen wij u een variatie aan tafels aanbieden. Van knutseltafel tot vouwtafel leverbaar in diverse afmetingen en uitvoeringen. Een passend resultaat voor elke ruimte.In ons standaard assortiment

Zitbanken

Voor de kinderopvang en BSO voeren wij verschillende modellen zitbanken. De zitbanken, fauteuils en hockers zorgen voor een gezellige en frisse uitstraling in alle groepsruimtes. U kunt uit verschillende soorten stoffering kiezen. De bekleding van de zitbanken is duurzaam, brandvertragend en onderhoudsvriendelijk.De zitbanken en hockers worden gemaakt van meubelplaat in combinatie met vuren, hardhout en hoogwaardig brandvertragend koudschuim en brandvertragende kunststof bekleding. Het meubilair is gemakkelijk te reinigen en zijn spuug- en urinebestendig. De bekleding is leverbaar in diverse kleuren. Standaard kunt kiezen uit een ruime collectie kleuren van Carmat

Zo hebben wij banken die zelf op te bouwen zijn met elementen en hoekelementen.

In ons standaard 
assortiment

 • Voedingsbank
 • Voedingbank op Trati poten
 • Elementenbank
 • Snake elementenbank
 • Hockers
 • Treinzitbank

Bedden/boxen

Bij een complete inrichting voor kinderopvang horen veilige en betrouwbare bedden en boxen.
Schilte heeft een uitgebreid assortiment met verschillende modellen en uitvoeringen.De hoogslapers van Schilte zijn voorzien van 2 bedden. Naast de standaard uitvoering is er een uitvoering met evacuatiebed en een eco hoogslaper. Alle varianten zijn met dichte achterwand verkrijgbaar. In het assortiment bedden hebben wij ook stapelbare bedden en ledikanten.

Voor de allerjongsten in de kinderopvang heeft Schilte een mono- en duobox in het assortiment. Dit zijn hoge boxen waardoor de leidster op goede hoogte een baby of dreumes in de box kan leggen of eruit kan halen. De duobox is middels een kindveilig perspex scheidingsvenster in twee delen te scheiden.

De onderzijde van de boxen bieden volop speelruimte en zijn tevens als speelhuis leverbaar. Voor in en onder de box zijn speels gekleurde matten verkrijgbaar. Naast deze boxen leveren wij ook de vloerbox, deze wordt naar uw specificaties geproduceerd.

Al onze boxen zijn gecertificeerd.

Aankleedmeubels

Sit amet, consetetur sadipscing elitr

Schilte heeft een eigen assoriment aan aankleedmeubels deze zijn elektrisch (traploos) in hoogte verstelbaar. Instelbaar van 80 cm t/m 105 cm met een 75 cm diep werkblad.

Standaard zijn de aankleedmeubels verkrijgbaar in de breedten

 • 146 cm
 • 174 cm
 • 214 cm.

De optioneel te kiezen kast, lade en trapmodule bewegen in hoogte met het meubel mee zodat alles altijd binnen handbereik blijft voor de leidsters. Het aankleedmeubel kan voorzien worden van een wasbak of babybad inclusief thermostaatkraan of één uittrekbare douchekop. 

Op verzoek kunnen alle afmetingen op maat voor u geproduceerd worden.

Hoogzitten

Met hoogzitten kunnen zowel dreumesen, peuters, kleuter en leidsters op een ergonomisch verantwoorde manier aan een tafel op volwassen hoogte zitten. 
Geproduceerd volgens de NEN-EN1729
De Dapper meegroeistoel van Schilte is handig en veiliger. Vanaf dat een kind kan zitten, groeit de Dapper meegroeistoel met het kind mee. De Dapper meegroeistoel is een stoel met een herkenbaar en eigentijds design en hij is in diverse kleuren verkrijgbaar. De stoel is stabiel, de zitting en de voetenplank zijn qua hoogte en diepte instelbaar. Al deze mogelijkheden creëren in een handomdraai maximaal zitcomfort voor elke leeftijd. 

Voor de Dapper meegroeistoel zijn er diverse extra opties verkrijgbaar

 • Babybeugel
 • veiligheidstuigje
 • kussentjes
 • Eet/speel blad
 • Opstapplankje
 • Graveren eigen naam/logo

Hoogzitmeubilair
Dankzij de hoogzittafels zitten zelfs de allerkleinste ergonomisch verantwoord op de normale werkhoogte van de leidster. 
De modern vormgegeven hoogzit banken en hoogzit tafels zijn vervaardigd uit berken multiplex en voorzien van een HPL-toplaag uitgevoerd in wit/ahorn.

De hoogzit banken en hoogzit tafels zijn voorzien van zwenkwielen met rem en voldoen aan alle Europese normen.

Voor de allerkleinste zijn inzetstoeltjes beschikbaar zodat zij nog steviger en veilig zitten.

Leidsterstoelen

Voor de leidsters heeft Schilte gerenommeerde stoelen in het assortiment. Van leidsterstoelen met kuip tot ergonomische leidsterstoelen. De stoelen zijn speciaal ontworpen en daarom zéér geschikt voor gebruik in de kinderopvang en buitenschoolse opvang. De stoelen zijn eenvoudig in hoogte te verstellen en te reinigen.

Bekijk hier alle leidsterstoelen

Speelhoek inrichting

Wie van hout houdt, speelt met hout. Niets is mooier en fijner dan spelen met houten kwaliteitsspeelgoed. Mooi en kindvriendelijk speelgoed met frisse kleuren. Hier treft u een overzicht van alle speelhoeken die u kunt voorzien van massief houten speelgoed. Onze collectie is, net als het jonge kind, in ontwikkeling en wordt steeds verder uitgebreid.

Ruimte

Dit is een test overzicht
Kinderopvang