Leerpleinen


Steeds meer scholen kiezen ervoor om een onderwijsleerplein in te voeren. Een grote ruimte waar tegelijkertijd meer dan één groep leerlingen werkt, onder toeziend oog van één of meer begeleiders. Op de leerpleinen is ruimte voor interactie, initiatief, ontdekken, zelfstandigheid en creativiteit. Kortom; de ultieme leeromgeving.

Huisjes

Huisjes zijn echte eye-catchers in een leerplein, ze geven veel sfeer én zijn ideaal voor kinderen die zich even willen afzonderen.Doordat elk huisje in de ruimte een andere functie heeft, kunnen er ook themahoeken worden gecreëerd. In dit geval is het huisje voorzien van een keukentje en is het omringd door een leuk zitje en een kleedje.

Zitelementen

De zitbanken en hockers  zorgen voor een gezellige en frisse uitstraling. Zijn in diverse kleuren en materialen verkrijgbaar. 

 De zitbanken en hockers worden gemaakt van meubelplaat in combinatie met vuren, hardhout en hoogwaardig brandvertragend koudschuim en brandvertragende kunststof bekleding. Het meubilair is gemakkelijk te reinigen en zijn spuug- en urinebestendig. De bekleding is leverbaar in diverse kleuren

Kleuterleerplein

Er zijn talloze thema's verkrijgbaar. De achterkant van de panelen zijn voorzien van krijtbord, zo heeft u ook de mogelijkheid om een eigen thema te creëren.Het kleuterleerplein is een multifunctionele hoek, door middel van panelen wordt het kleuterleerplein razendsnel omgetoverd tot een nieuw thema. Het kleuterleerplein is opvouwbaar en mobiel en daardoor zeer flexibel in gebruik.

Treinzit

Treinbanken zijn ideaal voor op leerpleinen, kantoren, lounge ruimtes e.d. Kinderen kunnen actief werken en ze zijn eenvoudig schoon te maken.Treinbanken zijn geschikt om zelfstandig aan te werken, in groepsverband of tweetallen. Ook is het mogelijk om er een speciale thema tafel van te maken: bijv. een knutsel/creatieve hoek. De treinbank is in talloze afmetingen en stofferingen leverbaar. Onze treinbanken worden bekleed met brandvertragende kunststofbekleding. De meubels zijn stuk voor stuk urine- en spuugbestendig en is daarom makkelijk te reinigen. De banken kunnen tegenover elkaar geplaatst worden voor een flexibel en rustige groepsplek

Specials

Echte eye-catchers voor op het leerplein!


Om boeken op te bergen hebben wij een boekenboom, met of zonder achterblad. De boeken kan je opbergen in deze en kunnen de kinderen lekker een boekje lezen en zelf weer opbergen. De zitboom is een echte blikvanger. De kinderen kunnen hier lekker een boekje lezen maar dit is uiteraard ook een speelveld. Zo kan ook het ronde bankje gebruikt worden als lage tafel wanneer het kussen op de grond ligt.

Bewegend leren

Kinderen hebben veel energie en veel behoefte om te bewegen. Gedurende een schooldag zitten de kinderen lang stil achter hun tafel en kunnen hun energie niet kwijt. Leslokalen of leerpleinen kun je inrichten op bewegen. Zo zijn er deskbikes, bewegende krukken, balansborden en staanplaatsen te gebruiken om bewegend leren te stimuleren. Dit alles kun je combineren met verstelbare tafels. Kinderen en leerkrachten worden door deze attributen te gebruiken gestimuleerd om meer in beweging te komen.


Een in hoogte verstelbare tafel geeft de mogelijkheid om zowel zittend als staand te werken. 
Een balansbord voor aan een zit-sta werkplek is een stimulerende oplossing om in beweging te blijven.