Bewegend lerenBewegend leren is steeds populairder aan het worden in het basisonderwijs. Voldoende bewegen heeft grote positieve gevolgen voor de ontwikkeling van onze hersenen. Uit recente cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu blijkt dat Nederlanders van vier jaar en ouder gemiddeld 8,7 uur per dag zittend doorbrengen. Ook voor kinderen onder die leeftijd lijkt het steeds normaler om binnen (stil) te zitten.

Kinderen hebben veel energie en veel behoefte om te bewegen. Gedurende een schooldag zitten de kinderen lang stil achter hun tafel en kunnen hun energie niet kwijt.

Beweging zorgt voor meer zuurstof in de hersenen waardoor er meer kennis opgenomen kan worden. Dit leidt tot betere schoolprestaties en dat maakt school leuker voor kinderen en docenten. Door bewegen en leren af te wisselen of zelfs te combineren kun je je dus beter concentreren.

Onderzoek toont aan dat leren met je hele lichaam resulteert in meer hersenactiviteit en daarmee betere kennisopname, leerprestaties, zelfontplooiing en concentratie.
Leslokalen of leerpleinen kun je inrichten op bewegen. Zo zijn er deskbikes, bewegende krukken, balansborden en staanplaatsen te gebruiken om bewegend leren te stimuleren. Dit alles kun je combineren met verstelbare tafels. Kinderen en leerkrachten worden door deze attributen te gebruiken gestimuleerd om meer in beweging te komen.

Een in hoogte verstelbare tafel geeft de mogelijkheid om zowel zittend als staand te werken. 
Een balansbord voor aan een zit-sta werkplek is een stimulerende oplossing om in beweging te blijven.
De UP! Is een hippe bijzetkruk (wiebelkruk) die direct in het oog springt door zijn vormgeving en frisse kleuren. De wiebelkruk is in diverse kleuren verkrijgbaar. Het zorgt er voor in beweging te blijven en stimuleert een rechte houding van de rug. De kruk kantelt mee met het lichaam. Dit komt door de bolvormige onderkant die is afgewerkt met een antislip laag tegen het wegglijden. Het instellen van de hoogte gaat makkelijk door aan het rode koord te trekken. De zitting is voorzien van een zachte inlay met antislip laag.