Inrichting laat verwonderen in ecologische basisschool

Een school waarbij de onderwijsvisie niet alleen een visie op onderwijs is, maar tot uiting komt in de inrichting van het schoolgebouw. Dat was wat basisschool De Verwondering in Almere wilde creëren. Met de opening van hun nieuwe volledig ecologische gebouw is dat gelukt. Het resultaat is een echte belevingsschool waar leren gezien mag worden en sfeer en warmte centraal staan.

 1. Inrichting basisschool ‘De Verwondering in Almere’

  Inrichting laat verwonderen in ecologische basisschool Een school waarbij de onderwijsvisie niet alleen een visie op onderwijs is, maar tot uiting komt in de inrichting van het schoolgebouw. Dat was wat basisschool De Verwondering in Almere wilde creëren. Met de opening van hun nieuwe volledig ecologische gebouw is dat gelukt. Het resultaat is een echte... Lees meer »

 2. 8 tips voor een leuke vakantie als je thuis blijft

  ♥ 1 Zet een tent op in de achtertuin In een tent slapen zorgt voor de ultieme vakantiesfeer. Daarvoor hoef je helemaal niet op vakantie, dat kan prima in je eigen achtertuin! Zet er nog even een zwembadje bij en ze plonsen zo vanuit de tent het water in! ♥ 2 Doe een ijsjestest Zoveel... Lees meer »

 3. Coronavirus: Update

  Het coronavirus heeft een enorme impact op ons allemaal. In het onderwijs moest binnen no time een nieuwe werkwijze opgetuigd worden en wordt enorm veel aanpassingsvermogen van u gevraagd. Uiteraard begrijpen wij dat de prioriteiten even ergens anders liggen, maar mocht er tijd, ruimte en behoefte komen om wel weer over meubilair en inrichtingen na... Lees meer »

 4. Coronavirus: Wat betekent het voor Schilte?

  Wat betekent het Coronavirus voor Schilte? Afgelopen weekend zijn ontwikkelingen omtrent het Coronavirus enorm snel gegaan. De impact op de samenleving is enorm, we willen iedereen sterkte wensen met de gevolgen die dit met zich mee brengt. Na de afgelopen dagen komen wij met maatregelen die er op zijn gericht om de risico’s voor medewerkers... Lees meer »

 5. Fijne kerstvakantie!

  I.v.m de feestdagen zijn wij gesloten van 23.12.2019 t/m 03.01.2020, vanaf 06.01.2020 staan wij weer voor u klaar! 2 en 3 januari zijn wij wel telefonisch bereikbaar. Wij wensen iedereen fijne kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar! ✨🎇🍾 Lees meer »

 6. Jubilarissen!

  Tijdens onze jaarlijkse Schilte BBQ hebben wij stil gestaan bij drie jubilarissen. Ferry Michèl, Gerard Winkel & Jon Jansen zijn al 40 jaar in dienst bij Schilte! Deze dag hebben ze hun handafdruk mogen vereeuwigen in een betonnen tegel! #trots #40jaar #jubileum Zenderstreeknieuws nam een bezoekje en schreef het volgende: https://zuid.zenderstreeknieuws.nl/reader/57864/1199209/samen-120-jaar-ervaring Lees meer »

 7. Brema Vektor15

  Brema Vektor15, onze nieuwste aanwinst. Een CNC gestuurde boor- en freesmachine, standaard uitgerust met 10 verschillende frees- en boorkoppen én een boorunit met 25 boren waarmee we op de oppervlakte en aan de zijkant kunnen boren. Door de koppeling met een carrousel is het zelfs mogelijk alle kanten te boren en frezen in 1 doorvoer.... Lees meer »

 8. Rondleiding bij Schilte

  Als laatste school uit IJsselstein kwam OBS de Torenuil bij Schilte op bezoek voor een rondleiding door onze fabriek. Van een stukje geschiedenis, tot een kijkje in de machinale en montage. De enthousiaste en leergierige leerlingen zijn weer wijzer geworden dankzij Jan-Willem die deze rondleiding heeft gegeven. Wilt u met uw klas ook een rondleiding... Lees meer »

 9. Schilte aanwezig op NOT 2019!

  Graag nodigen wij u van harte uit om een bezoek te brengen aan onze stand. Onze gespecialiseerde verkoopadviseurs staan voor u klaar voor het beantwoorden van uw vragen en voor het geven van een deskundig advies. Om het volledige programma te bekijken klik hier. Wilt u verzekerd zijn van een toegangsticket voor de NOT? Vraag... Lees meer »

 10. Maand van de ambachten – demonstratie sjoelbak maken

  Ook wij nemen deel aan de maand van de Ambachten op zaterdag 23 juni en geven deze dag een demonstratie sjoelbak maken. Kom kijken hoe de enige officiële wedstrijd sjoelbak van Nederland van allerlei losse onderdelen tot complete sjoelbak gemonteerd wordt. Tijdstip: 11.00 – 16.00 uur Locatie: Benschopperstraat 28, 3401 DH IJsselstein (voormalig pand Adelaar sport)... Lees meer »

 11. Privacy Policy

  We hebben onze privacyverklaring bijgewerkt volgens de nieuwe vereisten om begrijpelijk te maken welke gegevens we opslaan en waarom. Ook hebben we actie ondernomen om jouw gegevens en privacy te beschermen. Download hier onze Privacy Policy  Lees meer »

 12. Onderwijsinspectie: kinderen bewegen slechter dan tien jaar geleden

  Tijdens dit onderzoek moesten duizenden scholieren in groep 8 specifieke oefeningen doen en in bijna alle gevallen waren de resultaten in 2016 slechter dan tien jaar eerder. Een van die oefeningen was een bal tegen een muur gooien en weer vangen. In 2016 bleek dat 1 op de 5 leerlingen geen enkele terugstuiterende bal wist te... Lees meer »

 13. nieuw schoolmeubilair

  Tips aanschaf nieuw schoolmeubilair

  1. Inrichting ruimte Bij de aanschaf van nieuw schoolmeubilair is het van belang om rekening te houden met diverse aspecten zoals: ‘wat heb ik nodig voor de inrichting?’ en ‘past dit in de gewenste ruimte’? Dit zijn 2 belangrijke vragen die u voor uzelf moet beantwoorden. Onze verkoopadviseurs helpen u graag bij het geven van... Lees meer »

 14. Schilte aanwezig op Tools4Schools

  Op deze onderwijsbeurs kunnen leerkrachten en directie van het kleuteronderwijs, lager onderwijs, secundair, logopedisten, ergotherapeuten en kinderverzorgsters kennis maken met boeiende leerstrategieën en de nieuwste educatieve materialen. 135 standhouders tonen er: – schooluitrusting en meubilair – didactisch materiaal – klasuitstappen – leer- en studieboeken – sportmaterialen – schrijf- en schoolgerei Het is de gelegenheid voor... Lees meer »

 15. Schilte aanwezig op Didacta

  Velen bezoeken de beurs om ideeën uit te wisselen over trends en actuele thema’s in het onderwijs. Ook kunnen bezoekers tijdens deze beurs inspiratie opdoen om educatie in de toekomst naar een hoger niveau te brengen. Onze gespecialiseerde verkoopadviseurs staan deze dag klaar voor het geven van een deskundig advies en een praatje te maken... Lees meer »

 16. Kindvak 2018

  Graag nodigen wij u van harte uit om een bezoek te brengen aan onze stand; standnummer 160. Tijdens dit event staan onze gespecialiseerde verkoopadviseurs voor u klaar voor het beantwoorden van uw vragen en voor het geven van een deskundig advies.   Programma Met een bezoek aan KindVak 2018 praat je in één dag bij... Lees meer »

 17. Fijne kerstvakantie!

  In verband met de kerstvakantie is Schilte gesloten vanaf 22 december 2017 t/m 1 januari 2018. Vanaf dinsdag 2 januari zijn wij weer geopend en bereikbaar voor al uw vragen. Leveringen via onze webshop worden vanaf week 1 weer geleverd. Schilte wenst u een hele fijne kerst en een gelukkig nieuwjaar! Lees meer »

 18. Schilte aanwezig op ‘Leraren maken het verschil!’

  Tijdens het inspirerende en interactieve programma nemen absolute topsprekers uit het onderwijs, bedrijfsleven en de sport u mee in de mogelijkheden van het onderwijs. Uw rol als leraar staat hierbij centraal. Tijdens deze dag krijgt u inzicht en tips zodat u het verschil kan maken op uw school.  Ook is er op deze dag een... Lees meer »

 19. zithouding stoel

  Tips! Hoe weet ik of ik goed zit?

  • Voeten plat op de grond Houd je voeten plat op de grond. Als je je voeten plat op de grond zet, houd je vanzelf je rug ook rechter. • Neuzen dezelfde kant op Hiermee wordt de neus van je gezicht én de neuzen van je schoenen bedoeld. Deze moeten alledrie dezelfde kant op wijzen als je... Lees meer »

 20. Schilte aanwezig op KindStart 2017!

  Op de KindStart beleefbeurs presenteren diverse bedrijven de nieuwste trends en ontwikkelingen uit de branche. Naast een zeer gevarieerd aanbod aan producten en diensten kunt u mooie aanbiedingen van de verschillende standhouders verwachten. De klantvriendelijke KindStartbeurzen zijn, voor professionals werkzaam in de kinderopvang, helemaal gratis. Tijdens deze beurs presenteren de beste bedrijven voor de kinderopvang de nieuwigheden in de... Lees meer »

 21. Meubel Outlet

  Zaterdag 10 juni van 10:00-15:00 uur is onze ‘Schilte Meubel Outlet’ geopend. Op deze dag bieden wij diverse meubels tegen een scherpe prijs aan. Het gaat om de volgende meubelstukken: – Tafels – Diverse stoelen – Setjes houten stoelen en tafels – Zitbankjes – Krukjes – Picknicktafels – Kasten – Archiefkasten – Spreekstoelen – Vitrinekasten... Lees meer »

 22. Nationale Onderwijs Tentoonstelling (NOT)

  De Nationale Onderwijstentoonstelling (NOT) is de grootste vakbeurs voor professionals in het PO, VO en MBO. Tijdens de beurs hebben we veel inspiratie op kunnen doen over de nieuwste ontwikkelingen en trends in de onderwijsbranche. Daarnaast stonden onze vertegenwoordigers klaar om de bezoekers te informeren en hen alles te vertellen over onze oplossingen en de... Lees meer »

 23. kwaliteit-iso-certificaat

  Kwaliteitssysteem certificaat is binnen!

  Certificatie voor ISO 9001 betekent dat een onafhankelijke, externe partij (certificatie instelling) vaststelt of het kwaliteitsmanagementsysteem van een organisatie aan de gestelde eisen voldoet. Schilte is ISO 9001 gecertificeerd, dit betekent: o Wij voldoen aan de eisen van onze klanten; o Ons product voldoet aan relevante wet- en regelgeving; o Wij voldoen aan eisen van... Lees meer »

 24. Nieuw inspiratieboekje

  Nieuwsgierig naar onze producten, maatwerkoplossingen en totaalinrichtingen? We hebben een nieuw inspiratieboekje voor u klaarliggen. U kunt dit bij uw vertegenwoordiger aanvragen, of bij onze verkoop binnendienst: 030 – 68 68 020 of info@schilte.nl Wilt u alvast een voorproefje? Check alvast de pagina’s online: Lees meer »

 25. BNR Video: BarberBooking op bezoek bij Schilte

  De broers Bart en Edwin zijn de 6e generatie opvolgers van het familiebedrijf Schilte. Sinds 2014 runnen zij het bedrijf. Bart en Edwin hebben meegedaan met het programma ‘De Opvolgers’ van BNR nieuwsradio. De opvolgers van BarberBooking kwamen een dagje ‘stage lopen’ bij Schilte. BNR heeft hier een radio nieuwsitem van gemaakt. Bovendien staat er... Lees meer »

 26. Houten 410 leerlingenset Schilte

  Zaterdag 23 april: Meubel Outlet

    Schilte heeft de lentekriebels. Het is tijd voor de grote schoonmaak. We ruimen onze loods op – helpt u mee? Zaterdag 23 april van 10:00-15:00 uur is onze ‘Schilte Meubel Outlet’ geopend en kunt u meubels voor een zacht prijsje kopen. Het gaat om de volgende meubelstukken: – Tafels – Stoelen – Setjes houten... Lees meer »

 27. De nieuwe brochure Schoolmeubilair is uit! Vraag ‘m aan!

  Onze nieuwe brochure Schoolmeubilair is uit. Schilte heeft niet stil gezeten: we hebben nieuwe meubels ontwikkeld. Zo hebben we speelse stoelen/tafels, themakasten met opdruk en kasten met ronde hoeken aan onze collectie toegevoegd. Deze en vele andere voorbeelden kunt u bekijken in de brochure. Vraag een exemplaar aan en laat u inspireren! U kunt ons bellen... Lees meer »

 28. Introductieprijs muziekkast

  Matthijs van Nieuwkerk praat erover in De Wereld Draait Door: muziek is goed voor het brein. Ook koningin Maxima zet zich in voor meer muzieklessen op scholen, zij is erevoorzitter van Platform Ambassadeurs Muziekonderwijs. Muziek draagt bij aan een motorische ontwikkeling, het bevordert discipline, doorzettingsvermogen en samenwerking. Er is een subsidie beschikbaar gesteld voor basisscholen met... Lees meer »

 29. Dapper veilige kinderstoel!

  Wat een goed nieuws! Uit het Kinderstoelenonderzoek van NVWA blijkt dat Dapper veilig is! Dit werd uitgezonden bij NVWA bij Tros Radar. Zelf wisten we het natuurlijk al, toch leuk om dat bevestigd te hebben. Items die zijn onderzocht zijn onder andere: vingerbeknelling, openingen en zware metalen. Zie hier de onderzoeksresultaten; onze naam staat bovenaan... Lees meer »

 30. Ons inspiratieboek is uit

  We zijn er trots op dat we kunnen melden dat ons inspiratieboek klaar is. Onze vertegenwoordigers bladeren graag samen met u door het inspiratieboek, om samen inspiratie op te doen en tot een unieke inrichting te komen die geheel past bij uw school of kinderopvang. Bekijk hier alvast een voorproefje van het inspiratieboek. Lees meer »

 31. Nu ook sjoelen in Australië

  Sjoelen. welke Nederlander kent het niet? Deze typische Nederlandse sport gaat internationaal. Gisteren hebben we een container vol sjoelbakken richting Australië gestuurd, dus als je naar Australië gaat kun je zomaar een sjoelbak tegenkomen. Heb je geen sjoelbak meer in huis en wil je er graag weer eentje in huis? Bekijk de sjoelbakken in onze... Lees meer »

 32. Bezoek van de commissaris van de koning

  Woensdag 20 mei hadden wij van Schilte het genoegen de commissaris van de koning te mogen verwelkomen voor een bezoek. De commissaris kwam Schilte als een van de oudste familiebedrijven in de omgeving een bezoek brengen en hier zijn wij uiteraard trots op! Hieronder een impressie van de rondleiding die wij de commissaris hebben gegeven:... Lees meer »

 33. Schilte gaat schoon de lente in

  Goede vrijdag, 3 & zaterdag 4 april houden wij een openbare sale. Wij verkopen de gehele dag alle prototypen, zichtmodellen en 2e keus meubels die wij in ons magazijn hebben staan. Graag nodigen wij u uit om hiermee uw voordeel te doen en goedkoop een nieuw bureau, tafel, stoel of kast te kopen. Tijdens deze... Lees meer »

 34. 3D visualisaties

  Sinds vorige week werken we met een nieuw systeem voor 3D-visualisaties. De 3D-visualisaties zijn nu nog mooier en realistischer. Hierdoor krijgt u een beter beeld van de ruimte als deze opnieuw is gemeubileerd. We laten u graag kennismaken met deze nieuwe visualisaties bij een offerte met intekening van de ruimte. Lees meer »

 35. Nieuwe stoel de Socra in productie

  De presentatie van een nieuw product is altijd spannend voor ons. Hoe het product ontvangen wordt weet je nooit zeker. Onze nieuwe stoel de Socra is op de NOT met veel succes gepresenteerd. Wij zijn dan ook heel blij met de positieve ontvangst die de Scora kreeg van u op de NOT 2015. Wij melden... Lees meer »

 36. Kastenconfigurator

  De nieuwe kastenconfigurator staat online. Dit is een handige tool waarmee u zelf een kast in elkaar kunt zetten. U kunt zelf de afmetingen bepalen en de kast indelen met laden, deuren, planken, sloten en/of wielen.  Als u vragen heeft, neem dan contact op met ons: info@schilte.nl of 030-68 68 020. Klik hier voor de kastenconfigurator* *... Lees meer »

 37. Nieuwe site

  De laatste tijd zijn we met man en macht druk aan het werk geweest om een nieuwe site gereed te maken. Inmiddels surft u op deze nieuwe site en wij hopen dat u net als ons erg tevreden bent met de moderne styling en gemakkelijkere navigatie op onze onderwijssite. We denken hiermee nog vele jaren een... Lees meer »

 38. Nieuw onderkomen Oase

  Vandaag is de eerste schooldag in het nieuwe onderkomen van de Oase in Utrecht. We wensen de Oase veel onderwijsplezier in hun nieuw onderkomen!      Lees meer »

 39. Opening Mondomijn basisschool

  Donderdag 19 november 2014 was het dan zover. Mondomijn Integraal Kindercentrum in Helmond is officieel geopend. Wij zijn erg trots op de inrichting en unieke meubilair en wensen het team van Mondomijn veel plezier en succes in hun nieuwe school. Lees meer »

 40. Nieuwe Orion met kuip in productie

  Met trots presenteren we onze nieuwe stoel: De Orion met kuip. Het ontwerp is helemaal klaar, getest en de eerste orders zijn geplaatst en de eerste orders zullen eerdaags de fabriek verlaten. We hopen dat de stoel een groot succes wordt! Lees meer »